Referat: Kållered SK - Mossens BK

Det var dags för den tredje träningsmatchen för säsongen.
För motståndet stod våra seriekollegor i Kållereds SK på bortaplan.

Idag var glädjande nog hela truppen tillgänglig, nästa i allafall. Det var egentligen bara Elin som saknades.
Det var alltså 16 spelsugna tjejer som var ute efter revansch efter den något snöpliga förlusten mot Lerkils IF förra helgen.

Redan efter tre minuter visade Cicci vägen genom ett mäktigt skott i nättaket, målisen touchade visserligen bollen men det var inget snack om saken. Ida ökade på till 2-0 efter ett finns anfall strax därefter.
KSK lyckades reducera efter halva första perioden efter en kommunikationsmiss i försvaret, skottet var en riktig pärla i nättaket, nästan i samma klass som Ciccis 1-0 mål.
Innan perioden var slut hade dock MBK utökat ledningen till 3-1, en frispark från Elsa gick igenom hela försvaret och skarvades in av Hedda, kyligt.

Hela 1:a perioden såg bra ut, fin rörelse och kommunikation, lite okoncentration i passningsspelet men överlag en stabil insats.

I andra halvlek gjorde vi om lite i laget, 5 nya tjejer byttes in, vi passade också på att göra ett par spännande positionsbyten.
Mittenperioden var spelmässigt jämn men bollen befann sig ända under stora perioder på rätt sida planhalvan, motståndarnas.
Vårt nyförvärv från Majorna hade ett par rykande skott som borde rönt ett bättre öde, hon visade fina takter och smälte in hur bra som helst i triangeln på mitten.
Vårt kämpa och slit gav också utdelning. Dominique vände på en femöring i det högra hörnet av straffområdet och gjorde därmed bort tre KSK-spelare, skottet var välmaskerat och bollen curlades snyggt in i nät via målvaktens högerstolpe, 4-1.

Tredje perioden var defilering. MBK visade styrka med ett fint passningsspel och rätt hårdhet i närkamperna. Värd att nämna i den här perioden var Samantha på högerbacken som var helt prickfri, en riktigt fin insats både defensivt som offensivt, kan de nya dojjorna spelat in?
Ytterligare ett mål producerades också, Fanny tryckte in en retur från målvakten och fastställde därmed slutresultatet till stabila 5-1.

Idag var alla tjejer värda beröm, vi växer som lag för varje vecka som går.
Nästa utmaning blir redan nu på tisdag och det är ytterligare en seriekollega som väntar, duktiga Landvetter IF. Matchstart 18:30 på Heden 4.

Bra jobbat alla tjejer, idag visade vi verkligen kvalité!